0 item

Количката е празна

Затвори
 
 
 

Ново от Brother - Принтери за етикети с две технологии за печат

Brother пуска на пазара два нови модела принтери - TD-4420TN и TD-4520TN – които са предназначени да решават основните потребности от печат на етикети на клиентите в сектори като здравеопазването, складирането и логистиката, търговията на дребно и хранителната промишленост. Те вече могат да се възползват от два универсални нови продукта, които отпечатват етикети с две технологии едновременно.

Принтерите за етикети на Brother досега използваха само една от двете технологии – термодиректна или термотрансферна, но сега производителят предлага два нови модела принтери, които могат да се използват и за двата вида печат. Потребителят решава коя от технологиите отговаря най-добре на нуждите му във всеки отделен случай.

Максималната ширина на печат е 108 мм за TD-4420TN и 105,7 мм за TD-4520TN, а скоростта на печат за TD-4420TN е 152 mm/секунда и 127 mm/секунда за TD-4520TN.

Принтерите, базирани на термодиректна технология, разпечатват етикети, използвайки термична печатаща глава, елиминирайки необходимостта от конвенционални мастилени ленти или мастило и позволявайки по-икономично отпечатване на етикети. Самите етикети имат чувствителен към топлината повърхностен слой. Те са най-подходящи за употреба, когато етикетът трябва да издържи само за ограничен период от време.

Термотрансферът от своя страна дава ясен и качествен отпечатък на етикета. Това е по-скъпо, но резултатът е висококачествен етикет, който издържа по-дълго.

TD-4420TN и TD-4520TN са в горната част на новата TD-4 гама от професионални принтери за етикети на Brother. Тя включва шест продукта, които варират значително по отношение на цена, функция и приложение.

В търговията на дребно различните принтери могат да се използват за етикетиране на храни с баркодове и описания на съдържанието, алергените и цената, а също така за разписки, ваучери и баджове. В аптеките и болниците - за идентифициране на лекарства и проби на пациенти.

Brother TD-4420TN

Brother TD-4420TN е компактен принтер за етикети за термотрансферен и термодиректен печат. Това го прави един от най-гъвкавите принтери за етикети на пазара.

Работи с USB, RS-232C и кабелна мрежа. Мрежова карта улеснява няколко потребители да споделят принтера с етикети, а с драйвери за Windows, Mac, Linux и редица вградени емулации тя може да бъде интегрирана с повечето ИТ системи.

USB интерфейсът на Brother TD-4420TN дава възможност за свързване на друга периферия, напр. баркод четец, цифрова везна или външна клавиатура. Принтерът за етикети може също да бъде оборудван с нож или отделен блок за автоматично рязане на етикети.

Brother TD-4520TN

В много отношения TD-4520TN и TD-4420TN са идентични - в основната технология, външни връзки, емулации и разширяемост. Съществуват обаче разлики, които могат да бъдат важни за конкретните клиенти.

TD-4520TN може да отпечатва с по-висока разделителна способност от 300 dpi, докато TD-4420TN - с 203 dpi. TD-4420TN е по-бърз със 152 mm в секунда, в сравнение с TD-4520TN със 127 mm в секунда. Освен това ширината на печат е до 108 мм на TD-4420TN и 105,7 мм на TD-4520TN.

Двете устройства са на пазара в България от тази година и могат да се закупят от Бостекс ЕООД.

За поръчка свържи се с нас на bostex@abv.bg